Πως «κατεβάζουμε» βίντεο

Χωρίς να εγκαταστήσουμε κανένα προγραμματάκι, προσφέρονται τέτοιες υπηρεσίες από Link όπως το savevid. com
1. 1. http://www.savevid.com/
2. 2. Κάνουμε επικόλληση στο url το βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε

video.png3. 3. Πατάμε download
4. 4. Όταν κατέβει μπορούμε να το αποθηκεύσουμε


Μετατροπή pdf σε word

Στη διεύθυνση http://www.pdfonline.com/pdf2word/index.asp μπορεί κανείς να μετατρέπει online αρχεία pdf σε word

Mετατροπή Word, Excel, PowerPoint, Images, Web Pages σε PDF

http://www.freepdfconvert.com/Scribd (Δημοσίευση αρχείων)


Στο scibd (http://www.scribd.com )
μπορούμε να ανεβάσουμε έγγραφα των παρακάτω τύπων:
Microsoft Office: doc, docx, ppt, pptx, pps, xls, xlsx
PDF: pdf, ps
Open Office: odt, odp, sxw, sxi, etc.
Text: txt, rtf
Για το ανέβασμά τους απαιτείται, φυσικά, να δημιουργήσουμε εκεί κάποιον λογαριασμό (δωρεάν).

Prezi

Το **Prezi** είναι μία on-line εφαρμογή με την οποία μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές παρουσιάσεις. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο καθηγητή αλλά και ιδανικό για τους μαθητές που έχουν βαρεθεί τις γραμμικές παρουσιάσεις του Powerpoint.


Χρησιμοποιεί έναν canva και όχι τις γνωστές μας διαφάνειες από το Powerpoint. Εκεί μπορείτε να τοποθετείτε κείμενο, εικόνες, video και άλλα αντικείμενα και να τα ομαδοποιείτε σε frames.
Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε μη-γραμμικές παρουσιάσεις στις οποίες μάλιστα έχετε την δυνατότητα να κάνετε zoom-in και zoom-out. Η σειρά παρουσίασης καθορίζεται από εσάς με την βοήθεια των paths.
Πηγή: Η Πληροφορική στο σχολείοΠρόσθετο του power point
pptPlex

Με το , pptPlex, ένα δωρεάν πρόσθετο για το PowerPoint 2007/2010, μπορούμε να παρουσιάσουμε τα slides σας ως περιήγηση με ζουμ πάνω σε ένα κεντρικό καμβά αντί για μια ακόμα σειρά γραμμικών διαφανειών. Μπορούμε να κάνουμε ζουμ μέσα και έξω από ενότητες της παρουσίασής μας και να μετακινούμαστε μεταξύ διαφανειών απλά και γρήγορα χωρίς να βρίσκονται απαραίτητα συνεχόμενες.
Για να κατεβάσουμε το πρόσθετο θα πρέπει να επισκεφθούμε την παρακάτω τοποθεσία:
http://www.officelabs.com/**pptplex**

1ο. Εντοπίζουμε που βρίσκεται το εκτελέσιμο αρχείο και το τρέχουμε
2ο Εμφανίζεται το παράθυρο Καλωσορίσματος, όπου ενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου ότι συμφωνούμε για τη συμμετοχή μας.
3ο. Ενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου όπου αποδεχόμαστε τους όρους της συμφωνίας και πατάμε στο κουμπί Install (Εγκατάσταση).
4ο. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου με την πορεία εγκατάστασης του πρόσθετου pptPlex
5ο. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου ότι το πρόσθετο pptPlex έχει εγκατασταθεί , όπου απλώς πατάμε στο κουμπί Finish
6ο. Αφού έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πρόσθετου ξεκινάμε την εφαρμογή του PowerPoint. Καθώς ξεκινάει η εφαρμογή εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορούμε να δούμε ένα βίντεο σχετικά με τη χρήση του πρόσθετου.
Αφού ξεκινήσει η εφαρμογή εντοπίζουμε στην κορδέλα της εφαρμογής το Tab pptPlex, όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

pptPlex.png

Πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόσθετο pptPlex για γρήγορη πλοήγηση και εύκολο ζουμ
Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να χωρίσουμε την παρουσίασή μας σε διαφορετικές ενότητες χρησιμοποιώντας την εντολή Ενότητα (Sections) που βρίσκεται στο Tab Κεντρική (Home) της κορδέλας και στην περιοχή Διαφάνειες (Slides)
Αφού έχουμε χωρίσει την παρουσίαση μας σε ενότητες το δεύτερο που θα θελήσουμε να κάνουμε είναι να δούμε τι είδους μοτίβου καμβά θέλουμε να έχουμε. Θα πρέπει λοιπόν να μεταφερθούμε στο Tab pptPlex και να επιλέξουμε την εντολή Canvas Background (Φόντο Καμβά), Εχουμε αρκετά φόντα στη διάθεσή μας , από τα οποία απλώς επιλέγουμε αυτό που είναι πιο κατάλληλο για εμάς.
Αφού διαλέξουμε ένα μοτίβο για τον καμβά μας, αμέσως εμφανίζεται μία νέα διαφάνεια ως πρώτη που το μοτίβο της είναι αυτό που είχαμε επιλέξει.
Αφού έχουμε διαλέξει το φόντο καμβά που επιθυμούμε είμαστε έτοιμοι για την παρουσίασή μαςΠαρουσίαση power point


Για να εκτελέσετε μια παρουσίαση που περιέχει συνδεδεμένα αρχεία σε διαφορετικό υπολογιστή, για να διανείμετε την παρουσίαση σε CD ή για να αποθηκεύσετε μια παρουσίαση σε φάκελο ή σε δίκτυο πρέπει να αντιγράψετε μαζί την παρουσίαση και τα συνδεδεμένα αρχεία. Για να αντιγράψετε την παρουσίαση και όλα τα αρχεία υποστήριξης σε δίσκο CD, σε μεμονωμένο φάκελο ή σε κοινόχρηστο φάκελο δικτύου, κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Officekoumpi.png

τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημοσίευση και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Πακέτο για CD. Η δυνατότητα Πακέτο για CD θα ενημερώσει αυτόματα όλες τις συνδέσεις προς τα αρχεία που συσκευάσατε με την παρουσίαση.
Parousiasi.png
Εχετε τη δυνατότητα είτε να αντιγράψετε σε CD την παρουσίαση ή να διασώσετε σε
φακελο στον ύπολογιστή σας και από εκεί να τα μεταφέρετε όπου θέλετε.
Δημιουργείτε το CD παρουσίασης δίνοντάς του όνομα, κάντε κλιk αντιγραφή σε φάκελο και επιλέγετε φάκελο που θα το αποθηκεύσετε.
Ενα καινούργιο παράθυρο ρωτά αν θέλετε να συμπεριλάβετε όλα τα συνδεεμένα αρχεία στο πακέτο σας και επιλέγετε Ναι

Στο φάκελο που έχει δημιουργηθεί με τη αποθήκευση περιέχεται ένα αρχείο pptview.exe δηλ. μπορεί να παιχτεί η παρουσίαση σε υπολογιστή ακόμα κι αν δεν διαθέτει powerpoint κι ένα αρχείο play.bat με το οποίο ξεκινά η παρουσίαση


SlideShare
http://www.slideshare.net/
To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν και διαχειρίζεται παρουσιάσεις powerpoint και slideshows, μέσα από ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό του YouTube.
Μπορείτε να ανεβάσετε τις παρουσιάσεις σας, και να τις μοιραστείτε με όλες τις δυνατότητες και ευκολίες του web 2.0. Υποστηρίζει αρχεία ppt, pps, pot (PowerPoint), pdf και odp (OpenOffice) μεγέθους ως 100ΜΒ. Διαθέτει εύχρηστη κατηγοριοποίηση με ετικέτεσ (tags), πολλές επιλογές και εύκολη αναζήτηση. Προσφέρει επίσης κώδικα για να ενσωματώσετε τις παρουσιάσεις στο blog ή το website σας, καθώς και διάφορα widgets για εξειδικευμένη και πολλαπλή εμφάνιση.
Η εγγραφή και χρήση είναι δωρεάν και δεν απαιτείται η εγκατάσταση λογισμικού, καθώς όλα γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα του SlideShare. Το SlideShare λειτουργεί σαν κοινότητα για διαμοιρασμό παρουσιάσεων, είναι εύκολη η αναζήτηση και το download άλλων παρουσιάσεων και τέλος, το δυνατό του σημείο, είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν τις παρουσιάσεις που είναι δημοσιευμένες στο slideshare.
Εκπαιδευτική αξιοποίηση
Οι μαθητές κάνοντας upload τις φωτογραφίες, τα video και τις παρουσιάσεις τους μαθαίνουν να συνεργάζονται για να ταξινομούν και να αξιοποιούν το υλικό που έχουν δημιουργήσει. Διασκεδάζουν προσθέτοντας αφήγηση στο υλικό τους και τέλος, μέσω του σχολιασμού των παρουσιάσεων επικοινωνούν και ενισχύεται η ομαδική και κοινωνική δραστηριοποίηση τους.
Ενσωμάτωση μιας Παρουσίασης σε blog η wiki


iSpring είναι ένα πρόσθετο για το Ms PowerPoint Το εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας για να μετατρέψετε την παρουσίαση σας σε flash. Δημιουργεί ένα φάκελο όπου μπορείτε να πάρετε το αρχείο flash και να το ανεβάσετε στο δικτυακό σας τόπο, στο blog, στο wiki
Το κατεβάζετε
http://www.ispringfree.com/download.html
και το εγκαθιστάτε.
Όταν Τρέξτε το PowerPoint, στο menu bar θα υπάρχει μια νέα επιλογή με το όνομα iSpring free. Φορτώστε το αρχείο της παρουσίασης που θέλετε να μετατρέψετε και πατήστε στην επιλογή Publish από το iSpring free μενού. Θα εμφανιστεί μια φόρμα στην οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της παρουσίασης και να επιλέξτε ως προορισμό ή εναν τοπικό φάκελο η το slideboom, με το οποίο κάποιος μπορεί μοιραστεί online παρουσιάσεις
Ονειρο στο κύμα


ΕΞΑΓΩΓΗ ΗΧΟΥ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς να κατεβάσετε το βίντεο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα
Free youtube to mp3 converter
στη διεύθυνση
http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm

DVDVideo.png

ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ flickr
Το Flickr είναι μια ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ flickr
Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση: http://www.flickr.com/ . Πατήστε το κουμπί: Create Your Account.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ flickr
Αν έχετε λογαριασμό στο Yahoo, συμπληρώστε τον. Αν όχι πατήστε το κουμπί SIGN UP

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ flickr
Επιλέξτε την Ελληνική Γλώσσα και συμπληρώστε τα στοιχεία της φόρμας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ
Επιστρέψτε στη διεύθυνση: http://www.flickr.com/ . και πατήστε Sign In.

1.Εναπόθεση της 1ης φωτογραφίας σας
Όπως διαπιστώνετε η κεντρική σελίδα της υπηρεσίας έχει το όνομα σας και στα δεξιά το κουμπί: Upload Photos, το οποίο θα πατήσετε.
2. Εναπόθεση της 1ης φωτογραφίας σας
Πατάτε upload → choose photo and videos
3. Έναπόθεση της 1ης φωτογραφίας σας
Κατευθυνθείτε στον φάκελο με τις εικόνες και επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε. Πατώντας την θα διαπιστώσετε ότι τοποθετείτε στο: «Όνομα αρχείου». Τέλος πατήστε: «Άνοιγμα»,
4. Εναπόθεση της 1ης φωτογραφίας σας
Επιλέξτε το κουμπί: «Public» ώστε η φωτογραφία να είναι προσβάσιμη από το κοινό. Στη συνέχεια πατήστε: «Upload Photos».
5. Εναπόθεση της 1ης φωτογραφίας σας
Πατήστε «add a description» αν θέλετε περιγραφή της
6. Εναπόθεση της 1ης φωτογραφίας σας
Πατήστε save

video

Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας το δικό μας video,με δικές μας φωτογραφίες και δική μας μουσική,με ένα ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα που υπάρχει από μόνο του στον υπολογιστή,διότι είναι των windows.Το πρόγραμμα λοιπόν για το οποίο γίνεται λόγος,είναι το Windows Movie Maker,το οποίο μπορούμε να το βρούμε ψάχνοντας στην "έναρξη" ----> "Όλα τα προγράμματα".
Ανοίγοντας το πρόγραμμα, βλέπουμε στα αριστερά το Movie Tasks (ουσιαστικά είναι τα εργαλεία mας), στο κέντρο Collection (όπου θα εισαχθεί το πρωτογενές υλικό μας) και δεξιά η οθόνη (στην οποία θα βλέπουμε το υλικό μας όταν το μοντάρουμε). Στη βάση βρίσκεται η Timeline, στην οποία θα με το υλικό μας. Αποτελείται από πέντε ζώνες: - Video όπου θα δουλέψουμε τις εικόνες μας (βίντεο και φωτογραφίες). - Transition (όπου θα δουλέψουμε τα εφέ μας) - Audio (το πεδίο για τον φυσικό ήχο) - Audio / Music (το πεδίο για τη μουσική) - Title Overlay (το πεδίο των τίτλων). Όλη η δουλειά γίνεται στην Timeline.
ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟCapture video Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια συλλογή (Collection) με το πρωτογενές υλικό μας. Για να εισάγoυμε εικόνες πατάμε, Import pictures και βλέπουμε το υλικό μας στο κέντρο (Collections) στο πλαίσιο "Συλλογές",που είναι πλαισιωμένο με την κόκκινη γραμμή στην παρακάτω φωτογραφία...
Στην συνέχεια τις οργανώνουμε πώς θέλουμε να εμφανίζονται δηλαδή την σειρά τους, στην μπάρα από κάτω, στην Timeline με drag and drop
gia_Video1.png

Σύροντας προς τα δεξιά την γαλάζια κάθετη γραμμή, μετακινούμαστε πάνω στο υλικό μας και βλέπουμε σε ποιο σημείο βρίσκεται μέσω της οθόνης. Με τα + και - ανοίγεται το φάσμα του υλικού μας πάνω στην Timeline και δουλεύομε ευκολότερα.
Με τον ίδιο τρόποι εισάγουμε την μουσική που θέλουμε να συνοδεύει το βίντεο μας, πατώντας " Import audio or music ,και επιλέγοντας το τραγούδι που θέλουμε, απ'την τοποθεσία που βρίσκεται .
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λεπτομέρειες που θέλουμε ,ώστε να δώσουμε την δική μας πινελιά.
Επιλέγουμε από τα tools video transitions τις τον τρόπο με τον οποίο θα εναλλάσσεται η μία φωτογραφία μετά την άλλη και από τα video effects τα εφέ στις φωτογραφίες (η από το edit movie)

gia_Video4.png
Τέλος, πατάμε στο μενού,file save movie file . Επιλέγουμε που θα το αποθηκεύσει, βάζουμε όνομα του αρχείου και πατάμε ΟΚ μέχρι να μας γράψει "finish". (η από το finish movie)

Με τον ίδιο τρόπο εισάγουμε και video για να το επεξεργαστούμε

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ Capture video Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια συλλογή (Collection) με το πρωτογενές υλικό σας. Πατάμε λοιπόν, Import video και βλέπουμε το υλικό μας στο κέντρο (Collections). Μετά, drag and drop το υλικό μας μέσα στην Timeline. Εκεί και θα το μοντάρομε.
Σύροντας προς τα δεξιά την γαλάζια κάθετη γραμμή, μετακινούμαστε πάνω στο υλικό μας και βλέπομε σε ποιο σημείο βρίσκεται μέσω της οθόνης. Με τα + και - ανοίγεται το φάσμα του υλικού μας πάνω στην Timeline και δουλεύομε ευκολότερα.
ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ Κάνομε μοντάζ εικόνας. Υποθέτουμε ότι έχομε δύο βίντεο. Τα βάζουμε συνεχόμενα στην Timeline > Video, το ένα δίπλα στο άλλο, συνεχόμενα. Με το forward και το backward της οθόνης βρίσκουμε τα σημεία που θέλουμε να κόψουμε από το πρώτο clip. Όταν βρούμε το τέλος μιας σκηνής, πατάμε pause. Βλέπουμε σε ποιο χρονικό σημείο της Timeline βρίσκεται. Αυτό που θα κάνουμε στη συνέχεια λέγεται Trimming. Δηλαδή πιάνουμε την αρχή του δεύτερου βίντεο και τη σύρομε μέχρι το σημείο που έχομ ε τσεκάρει, σκεπάζοντας ουσιαστικά το υλικό που μας είναι άχρηστο. Κάνουμε drag and trim, δηλαδή.
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ Μπορούμε να προσθέσουμε εφέ στα clips μας. Δηλαδή να γίνεται η μετάβαση από το ένα στο άλλο clip με διάφορα εφέ (σελίδες που γυρίζουν, εικόνες που βγαίνουν από γεωμετρικά σχήματα κοκ) εάν στο Edit Movie, πατήσουμε video transitions. Εάν επιλέξουμε Video effects, θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα φαίνεται η δημιουργία σμας. Πχ: Με κόκκους, ή σαν παλιά ταινία, ακόμα και μαυρόασπρη... Το Make titles or credits, θα μας οδηγήσει να φτιάξουμε τίτλους αρχής και τέλους, με όποια γραμματοσειρα και όποιο χρώμα γράμματος και φόντου θέλουμε.
ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ Στο τέλος πατάμε Finish Movie. Οριστικοποιεί τη μορφή της ταινίας μας και πλέον μπορούμε να την ανεβάσουμε στο You Tube. Επειδή το πιθανότερο είναι ότι το project μας δεν θα το ολοκληρώσουμε την πρώτη φορά που θα καταπιαστούμε μαζί του, το σώζουμε για να το βρίσκομε στο Collections, κάθε που θα επιστρέφουμε....

download

Κι ένα βιντεάκι με οδηγίες

Stixy.comΤο Stixy.com είναι μια εξαιρετική λύση για εύκολη συνεργασία και λειτουργεί σαν ένας τυπικός πίνακας στον οποίο μπορεί κανείς να “καρφώνει” σημειώσεις, υπενθυμίσεις, εικόνες και έγγραφα
 • Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του www.stixy.com.
 • Κάντε κλικ στο Sign up now (το μπλε πλήκτρο στο κέντρο) και ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό. Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, κάντε κλικ στο Sign In, στο επάνω δεξιά άκρο, για να "μπείτε" στην υπηρεσία.
 • Όταν, πια, έχετε λογαριασμό στο Stixy.com, και έχοντας κάνει κλικ στο Sign In, απλά εισάγετε τη διεύθυνση email και τον κωδικό που δηλώσατε και κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας για να "μπείτε" στο βασικό περιβάλλον του.
 • Ενεργοποιήστε και το "Keep me signed in", ακριβώς από κάτω, για να "θυμάται" η υπηρεσία "πως είχατε συνδεθεί σε αυτήν" και να μη ζητά τα στοιχεία σας κάθε φορά.Αγνοήστε ό,τι θα παρουσιαστεί .
 • Κάντε κλικ στο New Stixyboard, επάνω και προς τα αριστερά, για να δημιουργήσετε ένα νέο πίνακα.
 • Πριν αρχίσουμε να συμπληρώνουμε μόνοι μας τον πίνακα κάντε κλικ στο Share (δίπλα από το πλήκτρο που δημιουργήσατε τον νέο πίνακα) και θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο.
 • Εισάγετε σε αυτό, στο πεδίο "New contact" κάτω αριστερά, τη διεύθυνση email ενός ατόμου που θέλετε να έχει πρόσβαση στον πίνακα σας.
 • Κάντε κλικ στο "Add new contact", ακριβώς από κάτω, και όταν προστεθεί στη λίστα που βρίσκεται ακριβώς από επάνω, βάλτε ένα "τικ" δίπλα από το όνομα του. Επαναλάβετε για κάθε επαφή σας.
 • Τέλος, γράψτε ένα μήνυμα στο κουτάκι "Personal message" και ολοκληρώστε με ένα κλικ στο Send invitation για να "φύγει" πρόσκληση προς όλες τις επαφές που προσθέσατε. Οποτε πια "μπαίνει" κάποιος και κάνει αλλαγές στον πίνακα, θα μπορούν να τις δουν όλοι όσοι "έχουν πρόσβαση " σε αυτόν.
 • Μπορείτε να αρχίστε "πιάνοντας " το εικονιδιάκι σημειώσεων με το ποντίκι, "τραβώντας " και "αφήνοντας " το σε ένα κενό σημείο του πίνακα
 • Μπορείτε να γράψετε ο,τι επιθυμείτε στη σημείωση σας αλλά και να μορφοποιήσετε το κείμενο (π.χ. να του αλλάξετε μέγεθος, χρώμα, γραμματοσειρά κ.λπ.) επιλέγοντας ένα τμήμα του και, στη συνέχεια, την αντίστοιχη επιλογή από το πλαίσιο που θα έχει εμφανιστεί στα δεξιά.
 • Αν δεν μπορείτε να δείτε "κανένα πλαίσιο "έχει κρυφτεί ": εμφανίστε το με ένα κλικ στο "Show Widget Options " στο κάτω δεξιά άκρο του πίνακα. Ομοίως, από εκεί μπορείτε να το κρύψετε.
 • Επιλέγοντας ένα τμήμα κειμένου της σημείωσης και διαλέγοντας το "Insert link " το μετατρέπετε σε "σύνδεσμο " προς μια ιστοσελίδα, απλά εισάγοντας τη διεύθυνση της.
 • Για να προσθέσουμε μια εικονούλα: "τραβήξτε " το σχετικό εικονίδιο (αμέσως δίπλα από αυτό των σημειώσεων) σε ένα κενό σημείο του πίνακα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Add photo(s) " που θα παρουσιάζεται "μέσα " σε αυτό. Μπορείτε να "την επιλέξατε από δίσκο " από το παραθυράκι που εμφανίστηκε.
 • "Tραβήξτε " το εικονίδιο Todo και θα δείτε ένα "ημερολογιάκι " μέσα στον πίνακα σας. Εμφανίστε το πλαίσιο επιλογών του, δεξιά (αν δεν είναι ορατό) όπως αναφέραμε νωρίτερα και θα δείτε πως από εκεί μπορείτε να επιλέξετε "για πότε " είναι το "deadline ", η "τελική ημερομηνία " για την ολοκλήρωση της υποχρέωσης σας.
 • Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια υπενθύμιση, από το "Send reminder ", που θα αποσταλλεί σε όσους έχουν κοινή πρόσβαση στον πίνακα, ορίζοντας από το pull-down μενού "πόσες ώρες νωρίτερα " θα αποσταλλεί αυτή και επιλέγοντας από το "κουτάκι με τα ονόματα χρηστών " (ακριβώς από κάτω) αν η υπενθύμιση "θα πάει σε όλους " ή μονάχα σε όσους επιλέξετε
 • Με κλικ στο "Show Stixyboard Options " (επάνω δεξιά) βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο τον πίνακα: μια σύντομη περιγραφή του, τα tags που προσδιορίζουν το περιεχόμενο του, "ποιοί έχουν πρόσβαση σε αυτόν " Αν δεν τα βλέπετε, Κκάντε κλικ στο "Edit Styxyboard Options " για να τα ορίσετε.
 • Ολοκληρώστε με κλικ στο Save
Πηγή:http://unregistered.gr/Είδος αρχείου - Επέκταση


Η επέκταση αρχείου (file extension) είναι οι τελευταίοι χαρακτήρες που ακολουθούν μετά την τελεία το όνομα ενός αρχείου και είναι ενδεικτικοί του προγράμματος με το οποίο δημιουργήθηκε το αρχείο ή του είδους του αρχείου (αρχεία κειμένου, ήχου, εικόνας, βίντεο)

.doc . docx
Εγγραφα word της Micosoft
.txt
Αρχείο απλού κειμένου χωρίς μορφοποιήσεις, Σημειωματάριο
.rtf
Εμπλουτισμένο αρχείο κειμένου, δεν περιέχει συγκεκριμένη επέκταση αρχείου και λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες
.xls
Υπολογιστικά φύλλα –Ms- Excel
.ppt
Παρουσιάσεις και προβολές παρουσιάσεων –Ms Power Point
.pdf
Εγγραφα μόνο για ανάγνωση
.zip .rar
Συμπιεσμένα αρχεία
.htm .html
Ιστοσελίδες
.bmp .tif .jpg .png .wmf
Αρχεία εικόνας, γραφικών
.wav .mp3 .wma .mid
αρχεία ήχου
.avi .mpg .mov .mp4
αρχεία βίντεο
.exe .com .dil
εφαρμογές

Τα Windows από προεπιλογή αποκρύπτουν τις "επεκτάσεις" στα ονόματα των αρχείων
Για να γίνουν οι επεκτάσεις ορατές, όταν δεν είναι, ακολουθούμε τα εξής βήματα
Ανοίγουμε την "Εξερεύνηση των Windows" (Δηλαδή WinKey+E και ανοίγει η "Εξερεύνηση των Windows").
Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο μενού:
Εργαλεία > Επιλογές Φακέλων > "Προβολή" και αποεπιλέγουμε το "Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων". Τώρα οι καταλήξεις των αρχείων θα είναι πια ορατές